Parken Zuid-Tanzania

Zuid-Tanzania is de thuisbasis van verschillende prachtige nationale parken, waaronder het beroemde Nyerere National Park en Mikumi National Park. Deze parken bieden een unieke kans om een ​​breed scala aan wilde dieren te zien, waaronder leeuwen, luipaarden, giraffen, zebra’s en vele andere soorten. Het gebied staat ook bekend om zijn ongerepte wildernis en avontuurlijke safari-ervaringen.

Nyerere National Park

Is het op één na grootste natuurreservaat in Afrika. Het heeft vulkanische warme bronnen, meren en rivieren, zoals de grote Ruaha en Rufiji rivier in een gevarieerd landschap. Het is absoluut de moeite waard een boottocht langs de Rufiji-rivier te maken.

In Nyerere NP vindt u o.a. de grootste populatie buffels in Afrika, gnoes, sabelantilopes, elanden, greater kudu, water buck. Er zijn meer dan 350 soorten vogels en reptielen.

Mikumi National Park

Bestaat uit twee verschillende delen, beboste savanne in het zuiden -gescheiden door de weg van Dar-es-Salaam naar Iringa- en open vlaktes in het noorden. Het park is het op vier na grootste nationale park in Tanzania.

Het noordwesten van het park is een vlakte van de Mkata-rivier met voornamelijk savanne met acacia’s, baobabs en tamarindebomen. In het zuidwesten van het park zijn rotsformaties. In dit park kunt u gnoes, elanden, zebra’s, gele bavianen, hyena’s, leeuwen, impala’s, giraffen en veel kleurrijke vogels spotten.

Ruaha National Park

Dit park maakt deel uit van een groot ecosysteem, dat het Rungwa Game Reserve en Usangu Game Reserve omvat. De naam van het park komt van de Great Ruaha River die door het park stroomt en de belangrijkste rivier is in het park. Het park is vooral bekend om zijn grote populatie olifanten, de Afrikaanse wilde hond en de sabelantilope. Bovendien is Ruaha een waar paradijs voor de vogelliefhebber.

Udzungwa National Park

Van Kenia tot Malawi loopt een reeks bergketens door Tanzania. Samen worden ze de ‘Eastern Arc Mountains’ genoemd. Met een gids kunt u naar hartelust wandelen door de bergen. Er zijn veel vogels, reptielen en apen die nergens anders in de wereld te vinden zijn, zoals de Udzungwa pigmeek chameleon, de Iringa rhubarb monkey en de Udzungwa honeycumb.