Eilanden Tanzania

Zanzibar is een tropisch eiland voor de kust van Tanzania, bekend om zijn witte zandstranden, turquoise wateren en historische stad Stone Town. Het eiland biedt een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder snorkelen, duiken, kruiden- en specerijentours en het verkennen van oude ruïnes. Het is een populaire bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar zon, zee en cultuur.

Eilanden van Tanzania

Zanzibar

Zanzibar is natuurlijk veruit het bekendste eiland voor de kust van Tanzania. Het heeft een autonome status in Tanzania. Zanzibar is heel populair onder toeristen; vaak wordt een safari op het vasteland van Tanzania afgesloten met een ontspannende strandvakantie.
De hagelwitte stranden van Zanzibar zijn prachtig, maar ook de cultuur (een mix van Indische, Arabische en Afrikaanse culturen) heeft er veel te bieden en een bezoek aan de hoofdstad van het eiland, Stone Town, is dan ook zeker de moeite waard. Ook duiken en snorkelen is een populaire activiteit op Zanzibar.

Pemba

Pemba is één van de andere grotere eilanden voor de kust van Tanzania. Pemba is iets kleiner en ligt iets ten noorden van Zanzibar. Dit eiland heeft een fraai heuvelachtig landschap en wordt omringd door andere kleine eilandjes en koraalriffen. Daarom is snorkelen en duiken er erg populair. Ook Pemba heeft prachtige stranden, die over het algemeen veel rustiger zijn dan die van Zanzibar.

Mafia Island

Mafia Island is het kleinste en met afstand minst bekende en minst bezochte van de drie grote eilanden voor de kust van Tanzania. En dat is opvallend, want dit schitterende eiland heeft veel te bieden! Het ligt wat verder naar het zuiden en is dus per boot ook wat minder makkelijk te bereiken. Het eiland ligt in een beschermd natuurgebied en de wateren rondom het eiland zijn rijk aan koraalriffen. Het staat dan ook bekend als een van de beste duikplekken ter wereld. Verder vind je op het eiland mangrovebossen, vele soorten tropische vogels, palmbomen, maar ook baobabbomen en parelwitte zandstranden. Ook zijn hier de walvis en de walvishaai te vinden.

De kleinere eilanden

Onder de kleinere eilanden van Tanzania bevinden zich ook nog enkele die voor toeristen interessant zijn. Bijvoorbeeld Chumbe Island, een klein eilandje net voor de kust van Zanzibar, een privaat natuurreservaat met ecotoerisme. Dan is er Fanjove Island, dat ten zuiden van Mafia Island ligt en koraalriffen en privéstranden biedt.