Serengeti migratie

De Serengeti migratie wordt beschouwd als één van de ‘zeven nieuwe natuurwonderen’ en is een ongelooflijke gebeurtenis waarbij miljoenen gnoes, zebra’s en gazellen door Tanzania en Kenia reizen op zoek naar voedsel en water. Het is een van de meest indrukwekkende dierenmigraties ter wereld en trekt elk jaar duizenden bezoekers naar het Serengeti National Park, een gebied van meer dan 14.000 km². De migratie is niet alleen spectaculair om te zien, maar speelt ook een cruciale rol in het behoud van het ecosysteem. Wildebeesten zijn belangrijk voor de verspreiding van zaden en het behoud van de graslanden, terwijl ze ook een belangrijke voedselbron zijn voor roofdieren. Mis deze unieke kans niet om de Serengeti migratie te ervaren.

Januari – Maart:

In het begin van het jaar vindt de Serengeti migratie plaats in het zuidelijke deel van de Serengeti, waar de wildebeesten en andere migrerende dieren op zoek zijn naar vers gras en water. Het is een rustigere periode, maar toch een geweldige tijd om de migratie te zien zonder de grote menigte van toeristen.

April – Juni:

In deze periode trekt de migratie verder noordwaarts, waar de regens voor vruchtbare graslanden zorgen. De jonge wildebeesten worden geboren, wat betekent dat de roofdieren volop aanwezig zijn en op zoek zijn naar een prooi. Het is een fascinerend gezicht om te zien hoe de jonge dieren deelnemen aan de migratie.

Juli – Oktober:

Dit is de meest populaire tijd om de Serengeti migratie te bezoeken. In deze periode steken de wildebeesten de Mara-rivier over, wat een gevaarlijke en spectaculaire gebeurtenis is, omdat ze moeten proberen om de krokodillen te vermijden die in de rivier liggen te wachten. Het is een onvergetelijke ervaring om de migratie in volle gang te zien.

November – December:

De migratie keert terug naar het zuiden van de Serengeti, waar ze de cirkel van het leven compleet maken en zich klaarmaken voor de geboorte van de jonge dieren. Het is ook een geweldige tijd om vogels te spotten, omdat veel trekvogels terugkeren naar de regio.

Kortom, de Serengeti migratie is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis die altijd fascinerend en spectaculair is, ongeacht in welke periode van het jaar u de migratie bezoekt. U ziet, het is dus mogelijk om het hele jaar door een onvergetelijke safari te maken. DaMona adviseert u graag!